HARVIE S – Jazz radionice na Muzičkoj Akademiji

 


 

 

Povodom koncerta ‘Sinan Alimanović & Harvie S International Band’, koji će se realizirati 08. decembra, 2017. u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR, sa početkom od 21:00h, Edukativni centar ‘Enkidu’ i ‘Blue Quote’ u saradnji sa Muzičkom Akademijom u Sarajevu, organizira jazz radionice za studente koje će voditi Harvie S (USA).

 

Predavač: Harvie S

Urednica i moderatorica: Lejla Alimanović

Raspored radionica: 04. i 05. decembar, 2017. godine od 17:00h / Mala sala Muzičke Akademije /

 

Harvie S je američki jazz kontrabasist, kompozitor, producent, aranžer, inovator i višedecenijski profesor na Manhattan School of Music (New York). U bogatoj karijeri bilježi saradnje sa muzičarima, kao što su: James Brown, Chet Baker, Gil Evans, Kenny Barron, Michael & Randy Brecker, Tony Bennett, Sheila Jordan, Dexter Gordon, Maria Schneider, Toots Thielemans, Stan Getz i mnogim drugim.

Nakon serije koncerata u Pekingu sa Sinan Alimanović International Band-om, Harvie S je, proteklog mjeseca, promovirao svoj patent: The Upshot Bass zvučnik i pojačalo, realiziran od Acoustic Image. Stanica prije sarajevskog koncerta, bila je London, gdje je Harvie S učestvovao u jazz projektu Alana Broadbenta (dobitnika nagrade Grammy), te snimao u legendarnom Abbey Road Studiju 2 (u kojem je svojevremeno snimao i kultni sastav The Beatles).

 

Više informacija na:

http://harvies.com

https://www.facebook.com/harviesbass1/

 

 

Svi zainteresirani za jazz radionice, mogu se javiti na e mail: lejla.alimanovic@gmail.com.

 

 

 

 

 

Leave a Reply