Pobjednici 33. Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom

Žiri u sastavu Selma Alispahić, Nenad Bojić, Zlatko Sviben proglasio je i pobjednike 33. Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini “Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog” nagrada je dodijeljena predstavi “Drang Nacht Westen” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Nagradu za najbolji dramski tekst savremenog bosanskohercegovačkog pisca, statua “Zlatno pero” dodijeljena je Draganu Komadini za tekst “Drang Nacht Westen ”.

Za najbolju režiju nagrada je pripala Lajli Kaikčiji i Marku Misirači, dok je nagrada za najboljeg mladog glumca dodijeljena je Zlatanu Vidoviću za ulogu Ace u predstavi “Sinovi umiru prvi” Narodnog pozorišta Republike Srpske, dok je nagrada za najbolju mladu glumicu dodijeljena Dini Mušanović za ulogu Treće u predstavi “Kad bi naglas govorili” Kamerni teatar 55 Sarajevo.

Za najbolju muziku nagrada je dodijeljena Igoru Kasapoviću za predstavu “Drang Nacht Westen” u izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Nagradu za najbolji kostim dodijeljena je Jeleni Vidović u predstavi “Sinovi umiru prvi”.

Nagrada za scenu dodijeljena je Sabini Trnkaza rad na  predstavi “Drang Nacht Westen”.

Za najbolju mušku ulogu nagrada je dodijeljena Feđi Štukanu za ulogu “Taksista” u predstavi “Kad bi naglas govorili” Kamernog teatra 55 Sarajevo, dok je za najbolju žensku ulogu nagrada pripala Nataši Ivančević za ulogu Ranke u predstavi “Sinovi umiru mrtvi”.

Žiri publike nagradu za najbolju žensku ulogu dodijelio je Dini Mušanović za ulogu Treća u predstavi “Kad bi naglas govorili“, za mušku ulogu Aleksandru Stojković za ulogu Mićuna u predstavi “Sinovi umiru prvi”, dok je žiri publike nagradu za najbolju predstavu u cjelini dodijelio predstavi “Drang Nacht Westen”, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Na 33. Susretima pozorišta/kazališta Bosne i Hercegovine u Brčkom Grand prix za najbolju predstavu u cjelini dobila  je predstava  “Rodoljupci” autora Jovana Sterije Popoivića u režiji Andraša Urbana u izvedbi Narodnog pozorišta Beograd.

Grand prix Susreta za najbolju žensku ulogu nagrada je dodijeljena ženskom dijelu ansambla Anastasiji Mandić, Suzani Lukić I Neli Mihailović u predstavi “Rodoljupci”.

Grand prix Susreta za najbolju mušku ulogu nagrada je dodijeljena muškom dijelu ansambla Slobodanu Beštiću, Pavlu Jeriniću, Hadži Nenadu Maričiću, Nikoli Bujoviću, Predragu Ejdusu, Branku Jeriniću I Bojanu Krivokapiću u predstavi “Rodoljupci” Narodnog pozorišta Beograd.

Leave a Reply